XITEHeaderComcastUS.jpg
  • jpg

XITE lanceert op Amazon Fire & Apple TV

Muziekvideoplatform XITE is vanaf nu beschikbaar via Amazon Fire TV en Apple TV in de Verenigde Staten. Alle Amazon Fire TV en Apple TV abonnees in de V.S. hebben toegang tot het interactieve XITE platform, waarbij kijkers de mogelijkheid hebben om muziekvideo’s te liken en skippen, te kiezen uit bijna 100 verschillende themakanalen, of zelf een kanaal te maken door te kiezen uit een specifiek genre, decade en visual style met XITE’s unieke Mixer feature. In december 2018 ging XITE al live in de Verenigde Staten bij Comcast Xfinity X1, een van de grootste TV-operators ter wereld. 

On the radar Copy.jpg
  • jpg

Daarnaast zijn er plannen om XITE's vernieuwde interactieve product dit jaar naar Europa te halen. "Muziekvideo's blijven de streaming en online video markt domineren. Wij zien met XITE een enorme kans om een platform 100% gericht op muziekvideo's naar de Verenigde Staten en de rest van de wereld te brengen en muziekfans een nieuwe manier te bieden om muziekvideo's te ervaren", aldus Cees Honig, Co-CEO van XITE.

Met XITE's muziekvideoplatform hebben muziekfans toegang tot vrijwel elke beschikbare videoclip via overeenkomsten met alle grote en onafhankelijke muzieklabels. Kijkers kunnen genieten van muziekvideo's van populaire artiesten als Ariana Grande, Billie Eilish en Cardi B, opkomende acts als ROSALÍA, Ava Max en Mahalia, klassiekers als Nirvana, 2Pac en Destiny's Child, en veel meer - evenals bijna 100 verschillende themakanalen, zoals On The Radar, Ultimate Throwback, Siempre Latino en Country Today. 

AppleTVXITE.jpg
  • jpg
XITE | Product Reel | 2019

Over XITE

XITE’s missie is om de beste muziekvideo ervaring ter wereld aan de consument te bieden. Het Nederlandse muziekvideoplatform bereikt inmiddels meer dan 80 miljoen huishoudens in Europa, Noord Amerika en het Midden-Oosten. XITE verbeterde de muziekvideo ervaring met het lanceren van een interactieve service, waarmee kijkers muziekvideo’s kunnen liken en skippen, kunnen kiezen uit bestaande themakanalen of zelf een muziekkanaal kunnen bouwen. Bovendien verbindt XITE diverse merken aan muziek en (pop)cultuur om Young Adults te bereiken. De in-house productieafdeling is gespecialiseerd is het maken van deze branded en original content. 

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):

Voor vragen, interviewverzoeken en/of meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

Contact details

Receive exclusive news

Are you a journalist or do you work for a publication?
Sign up and request access to exclusive news.

Request access

Receive XITE news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually