XITEHEADERPB.png
  • png

XITE gehackt?

Muziekbrand introduceert nieuwe visuele identiteit

Edgy, uitgesproken, optimistisch en zelfverzekerd. Muziekbrand XITE transformeert, in samenwerking met communicatiebureau Fitzroy, met deze waarden de visuele identiteit van het merk. Naast een nieuwe programmering op TV, zijn het logo, de online uitingen en de website van het merk vernieuwd.

XITE gelooft in de impact van muziekvideo’s en ziet deze als belangrijkste drijfveer van popcultuur.

De nieuwe stijl visualiseert de liefde voor muziekvideo’s en creëert een unieke beeldtaal voor XITE om ons duidelijk te onderscheiden. CEO Derk Nijssen

Een terugkerend element in de nieuwe vormgeving is de rol van movement. In de uitingen komt dit terug in de vorm van een voorwaartse beweging en door het gebruik van vervormingen en ruis. Daarnaast worden bepaalde elementen in de vormgeving letterlijk outside the box geplaatst om zo de vooruitstrevendheid van het merk te benadrukken.

Graphic_breakout_Zara_XITE_2017.gif
  • gif

Aan de basiskleuren zwart en wit zijn zes duidelijke kleuren toegevoegd die het optimistische karakter van XITE weergeven.

Om nadruk te leggen op de XITE-movement en de visualisatie van popcultuur, hebben we gekozen voor uitgesproken animaties en patronen die off-grid en edgy aanvoelen. marketingmanager Manon Fennis

Visueel lijkt het alsof het kanaal gehackt is, maar dan voor het juiste doel.

graphic_DuaLipa_XITE_2017.jpg
  • jpg

Met de nieuwe programmering vervagen de grenzen tussen de zender, Personalised Music Television en XITE’s online kanalen. Zo komen shows op televisie terug als online items en channels in de service. Daar zijn, naast bestaande programma’s rondom specifieke artiesten, nieuwe programma’s als Sing-Along Saturday, Throwback Thursday en de wekelijkse XITE top 20 aan toegevoegd. Verder komt er door programma’s als Your Choice, waarin de kijker een half uur het programma bepaalt, meer interactiviteit met de kijker.

Graphic_teaser_XITE_2017.gif
  • gif

Over XITE

XITE zendt als muziekbrand 24/7 de populairste muziekvideo’s uit. XITE ging in 2008 live en is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste muziekzender van Nederland en België. De zender bereikt inmiddels meer dan 15 miljoen huishoudens in Nederland, België, Duitsland en Qatar. Eind 2015 bracht XITE de Personalised Music Television service uit, waarmee kijkers hun muziekzender kunnen personaliseren door muziekvideo’s te liken en te skippen. Bovendien heeft XITE een eigen productieafdeling gespecialiseerd in het maken van original en branded music content.

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):

De presskit is hier te vinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste XITE nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL