XITE presenteert nieuwe merkidentiteit
  • jpg
XITE presenteert nieuwe merkidentiteit

XITE presenteert nieuwe merkidentiteit

AMSTERDAM, 7 mei 2024 - XITE, het vooraanstaande muziekvideoplatform dat wereldwijd meer dan 100 miljoen huishoudens bereikt, introduceert vol trots haar geheel nieuwe merkidentiteit. Deze vernieuwing is tot stand gekomen in samenwerking met strategisch bureau Wunder en brand design agency G2K.

In 2015 was XITE de eerste aanbieder ter wereld die de brug sloeg tussen traditionele lineaire televisie en het nieuwe digital on-demand tijdperk. Inmiddels is XITE de ultieme muziekvideo ervaring op televisie en bereikt het ruim honderd miljoen huishoudens in diverse landen via lineaire televisie, interactieve tv-apps en on-demand streaming diensten. Om relevant en onderscheidend te blijven in het steeds vollere speelveld van on demand streaming platforms, heeft XITE haar bestaande merkidentiteit naar een nieuw niveau getild.

"See Your Music"

Met een scherp oog voor onze bestaande merkidentiteit heeft XITE, samen met Wunder en G2K, haar strategie verfijnd en versterkt. De positionering van het bedrijf draait om één essentieel element: de persoonlijke connectie tussen kijkers, artiesten en het on-demand muziekvideoplatform. Dit principe wordt krachtig belichaamd in de nieuwe merkbelofte, "See Your Music".

 

Met "See Your Music" als leidraad is een dynamisch design ontwikkeld dat personalisatie ademt en tegelijkertijd herkenbaar en praktisch blijft voor alle media en devices. De kleuren zijn aangepast naar een flexibel systeem dat zich gemakkelijk laat aanpassen op basis van genre, sfeer of doelgroep. Daarnaast is er gekozen voor een uitgesproken en herkenbare letter, die de typografie en het bestaande, maar aangescherpte, logo op elkaar afstemt. De vormtaal is ontworpen vanuit een flexibel grid dat vertrekt vanuit de 16:9 TV-beeldverhouding. Een grid dat alle ruimte biedt aan beweging om zo een volledige dynamische merkervaring te creëren. 

Over XITE

XITE wil de beste muziekvideo-ervaring ter wereld bieden. XITE werd in 2008 opgericht in Amsterdam en bereikt nu meer dan 100 miljoen huishoudens in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Australië via lineaire netwerken, interactieve TV en on-demand streamingdiensten. Het bedrijf heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop het publiek muziekvideo's ervaart en biedt toegang tot meer dan tweehonderd playlists en kanalen.

Over Wunder 

Wunder is een creatief geleid en strategisch gedreven branding bureau. Zij ontwikkelen dynamische en communicatieve merken. Sterke merken met een missie, waarmee je altijd relevant bent en het maximale uit je merk haalt.

Over G2K

G2K is een brand design agency. Zij ontwikkelen strategieën, identiteiten, campagnes en websites om bedrijven te transformeren in merken en boodschappen in krachtige communicatie. Door de uitdagingen van de klant volledig te begrijpen, en door context en realiteit als leidraad te nemen, creëren zij werk dat helder, opvallend en gemaakt is voor de werkelijkheid.

XITE Brand Reel

Klant: XITE Networks

Strategie: Wunder

Ontwerp: G2K

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste XITE nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL