Group 1321314734.jpg
  • jpg

XITE start Connected TV advertentienetwerk

AMSTERDAM, 28 november 2023 - Vandaag kondigt het Nederlandse muziekvideoplatform XITE een belangrijke stap aan in zijn groeistrategie. Deze ontwikkeling omvat een uitbreiding van het huidige advertentiebereik van XITE en premium muzieklabel content, met de toevoeging van onder andere Vevo, Spinnin' Records en Qwest TV aan het netwerk. De uitbreiding is strategisch gericht op advertentievertegenwoordiging en verstevigt de positie van XITE in de markt.

"XITE groeit in razend tempo en we merken dat de vraag naar kwalitatieve Connected TV inventory inmiddels groter is dan het aanbod. Om onze adverteerders meer schaal te kunnen bieden, hebben we bewust gekozen voor sterke merken met een groot, kwalitatief bereik en premium brand safe content.” aldus Ingmar Rood, VP Global Advertising Sales bij XITE.

In een tijd waarin lineaire kijktijd afneemt, ervaart XITE een aanzienlijke groei in het bereik van haar interactieve TV-app en thematische FAST-kanalen. Rood benadrukt: "Meer en meer adverteerders zetten Connected TV in om hun doelgroep op de meest impactvolle manier te bereiken. Door gericht te targeten op bijvoorbeeld leeftijd, tijd of muziekgenre worden campagnes relevanter en effectiever. Om meer inzicht te kunnen geven in het effect van CTV campagnes, biedt XITE sinds kort ook brand lift studies aan."

Met dit groeiende advertentienetwerk, dat binnenkort ook in andere Europese landen wordt uitgerold, bereikt XITE inmiddels miljoenen Nederlanders op het grote scherm. De uitbreiding van het bereik met gerenommeerde partners versterkt XITE’s positie als hét voorkeursplatform voor adverteerders die op zoek zijn naar kwalitatief bereik op TV.

XITE start Connected TV advertentienetwerk
  • jpg
XITE start Connected TV advertentienetwerk

Over XITE

XITE wil de beste muziekvideo-ervaring ter wereld bieden. XITE werd in 2008 opgericht in Amsterdam en bereikt nu meer dan 100 miljoen huishoudens in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Australië via lineaire netwerken, interactieve TV en on-demand streamingdiensten. Het bedrijf heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop het publiek muziekvideo's ervaart door kijkers in staat te stellen te zoeken, te liken en over te slaan door de enorme catalogus; te genieten van kanalen die zijn samengesteld door het team van muziekexperts; en kanalen samen te stellen op basis van genre, tijdperk en visuele stijl met behulp van de unieke Mixer-functie. XITE heeft toegang tot vrijwel alle beschikbare muziekvideo's door overeenkomsten met alle major en top independent muzieklabels. Met de lancering van het CTV netwerk realiseert XITE inmiddels meer dan 45 miljoen impressies per maand.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste XITE nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL