XITE - See Music
  • png
XITE - See Music

néomí is deze maand XITE Kickstart!

Met haar nieuwe single 'your girl' is néomí de XITE Kickstart van oktober! Elke maand kiest XITE een Nederlandse artiest om in de spotlight te zetten. Met Kickstart biedt XITE een platform aan opkomende, getalenteerde artiesten om zo hun muziek meer exposure te geven. De muziekvideo van ‘your girl’ zie je de komende weken extra vaak op XITE.

néomí - by Philip van den Hul.jpg
  • jpg

Neomi Speelman ook bekend als néomí, is een Nederlandse folk-pop singer-songwriter met Surinaamse roots. Ze begon op vijfjarige leeftijd met pianolessen en stopte na vijf jaar, waarbij ze beloofde nooit meer muziek te maken. Deze belofte werd echter verbroken toen ze een livevideo tegenkwam van Ben Howard die 'Old Pine' speelde. néomí raakte zodanig geïnspireerd dat ze besloot haar muzikale reis weer op te pakken en schreef zich dan ook in bij een muziekschool.


In 2022 bracht néomí haar debuut-EP 'Before' uit, die meer dan 2 miljoen streams behaalde. In hetzelfde jaar stond ze in het voorprogramma van Novo Amor, HAEVN, The Slow Show en Jonathan Jeremiah. Sinds de release van haar EP heeft néomí meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de OOR Talents Award voor het beste talent van Popronde 2022 en de 3FM Talent Award in 2023.

Vandaag heeft ze haar nieuwste single 'your girl' uitgebracht. Het nummer gaat over het verlies van je eigen identiteit omdat je probeert te voldoen aan het beeld dat anderen van je hebben. Bekijk de muziekvideo hieronder.

noémí - your girl

Voor vragen of meer informatie:

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste XITE nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL