XITE - See Music
  • png
XITE - See Music

XITE breidt bereik in Nederland uit met de lancering van twee nieuwe kanalen op Samsung TV Plus

AMSTERDAM, 25 oktober 2023 - Vandaag kondigt muziekvideoplatform XITE een uitgebreide samenwerking aan met global smart TV-leider Samsung. Het bedrijf presenteert twee nieuwe kanalen in Nederland op de FAST-service Samsung TV Plus, die gebruikers gratis kunnen gebruiken op Samsung Smart TV-modellen vanaf 2017. De lancering is een belangrijke stap in XITE's missie om zijn positie als toonaangevend wereldwijd muziekvideoplatform te verstevigen.

XITE breidt bereik in Nederland uit met de lancering van twee nieuwe kanalen op Samsung TV Plus.jpg
  • jpg

De afgelopen twee jaar heeft XITE naam gemaakt op verschillende internationale markten met Samsung TV Plus. Na de introductie van diverse kanalen in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk in 2021 lanceerde XITE in het voorjaar van 2023 de eerste kanalen op Samsung TV Plus in Nederland. Vandaag wordt de aanwezigheid op het platform vergroot met de lancering van de kanalen 'XITE Ultimate Throwback' en 'XITE Kerst'. Dit verandert het muziekvideolandschap op Samsung TV Plus verder en breidt de mogelijkheden uit voor kijkers die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde audiovisuele ervaring.

'XITE Ultimate Throwback' is dé bestemming voor muziekliefhebbers die willen terugblikken op de grootste hits van vroeger. Met een zorgvuldig samengestelde playlist die de tijdloze klassiekers en onvergetelijke melodieën van decennia geleden omvat, biedt dit kanaal een nostalgische reis door de muziekgeschiedenis. Daarentegen brengt 'XITE Kerst' het warme en feestelijke gevoel van de feestdagen rechtstreeks naar je woonkamer. Dit themakanaal is een viering van de grootste kersthits, zowel hedendaags als klassiek, waardoor je in de kerstsfeer komt. In januari zal 'XITE Kerst' overgaan in 'XITE R&B Classic Jams', een kanaal dat je meeneemt in een selectie van de grootste R&B klassiekers van de afgelopen decennia.

Cees Honig, co-CEO van XITE, zegt over de samenwerking met Samsung: "In Samsung hebben we een uitzonderlijke partner gevonden. We zijn toegewijd om samen een unieke muziekvideo-ervaring te creëren. De super gemakkelijke, lean-back ervaring die we hebben gelanceerd op Samsung TV Plus is met de lancering van deze nieuwe kanalen een niveau hoger gebracht. Voortbouwend op het fundament van onze bestaande kanalen, kijken we reikhalzend uit naar verdere groei en voortdurend succes in onze samenwerking met Samsung TV Plus."

Jennifer Batty, Samsung TV Plus' European Head of Content Acquisition, voegt toe: "XITE is een fantastische partner voor Samsung TV Plus en brengt de muziek van bekende internationale en lokale artiesten naar gebruikers in heel Europa. Deze twee nieuwe zenders ontwikkelen dit verder, waardoor Samsung TV Plus kijkers toegang krijgen tot een nog groter aanbod van gratis content om van te genieten."

Madonna in TV.jpg
  • jpg

Over XITE

XITE wil de beste muziekvideo-ervaring ter wereld bieden. XITE werd in 2008 opgericht in Amsterdam en bereikt nu meer dan 100 miljoen huishoudens in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Australië via lineaire netwerken, interactieve TV en on-demand streamingdiensten. Het bedrijf heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop het publiek muziekvideo's ervaart door kijkers in staat te stellen te zoeken, te liken en over te slaan door de enorme catalogus; te genieten van kanalen die zijn samengesteld door het team van muziekexperts; en kanalen samen te stellen op basis van genre, tijdperk en visuele stijl met behulp van de unieke Mixer-functie. XITE heeft toegang tot vrijwel alle beschikbare muziekvideo's door overeenkomsten met alle major en top independent muzieklabels.

Over Samsung TV Plus

Samsung TV Plus geeft kijkers direct toegang tot topnieuws, sport, entertainment en meer. Het is 100% gratis en vereist geen downloads, creditcards, abonnementen of extra apparaten.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste XITE nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL