DUREXPROTECTYOURBANANA.jpg
  • jpg

XITE lanceert eerste branded mediapartnership ooit voor Durex

The Story Lab, Carat, Durex en XITE hebben vandaag de samenwerking voor de campagne ‘Protect Your Banana’ onthuld. Het is de eerste keer dat Durex een branded mediapartnership inzet. Het concept ‘Protect Your Banana’ van The Story Lab, gebaseerd op het veelvuldige gebruik van emoji’s als synoniem voor seks, werd doorvertaald naar de kanalen van XITE. Met de inzet van influencers, een integratie in het wekelijkse YouTube programma Festilab en een krachtige crossmediale push op social media en TV kanalen van XITE, wordt meer bewustzijn gecreëerd voor veilige seks in de doelgroep jongeren.

Om reuring te creëren is vorige week een non branded tease fase live gegaan, waarin artiest Bokoesam en influencers Kaj Gorgels en Nina Warink met een banaan poseerden in een kleurrijke foto met de hashtag #ProtectYourBanana. De foto’s werden verspreid via de Instagram kanalen van de influencers en XITE, en deze zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo werd de foto van Kaj al opgepikt door RTL Boulevard.

protectyourbanana.jpg
  • jpg

Vandaag is de tweede fase live gegaan, waarin de koppeling tussen #ProtectYourBanana en Durex als afzender werd gemaakt. In XITE's YouTube serie "Festilab" werd de boodschap van Durex op natuurlijke wijze geïntegreerd in een van de afleveringen. In dit wekelijkse YouTube programma testen XITE presentatrice Iris Enthoven en een gastpresentator sociale experimenten op het festivalterrein. Om zoveel mogelijk views te genereren en de campagneboodschap van Durex te laden, werd de aflevering zowel via de social kanalen als het TV-kanaal van XITE aangejaagd.

Om de doelgroep de link te laten leggen tussen de non branded foto’s uit de eerste fase en de Festilab aflevering, is Kaj Gorgels als gastpresentator meegenomen voor deze aflevering. Iris en Kaj gingen naar Solar Festival om het met de festivalgangers te hebben over liefde, flirten en natuurlijk over veilige seks. Om te benadrukken wat er gebeurt met je banaan als je deze niet goed beschermt, werden er verschillende challenges uitgevoerd met bananen. Hoe beurs is een banaan na een rondje crowdsurfen of een rondje bier halen? Check het nu in de aflevering!

KAJ GORGELS & IRIS vinden WARE LIEFDE op SOLAR WEEKEND?! | Festilab #4

In de laatste fase van de campagne wordt er een 15" spot verspreid via diverse kanalen waaronder de interactieve TV-zender van XITE, waarin online video wordt ingekocht. In de 15" spot wordt de boodschap van Durex nogmaals op een heldere manier gecommuniceerd.

''We hebben het concept van The Story Lab op een natuurlijke wijze doorvertaald naar onze kanalen, in content die onze volgers van ons gewend zijn. Zo konden we een serieuze en belangrijke boodschap op een leuke manier overbrengen aan de doelgroep”, aldus Louiza Voorthuijsen, Director Content & Brand Partnerships bij XITE.

“Veilige seks is nou eenmaal geen sexy onderwerp, daarom hebben we de boodschap verpakt op een wijze dat het jongeren aanspreekt en makkelijk te begrijpen is. XITE is de ideale mediapartner om de boodschap van Durex onder de aandacht te brengen”, aldus Tamara van der Vos, Creative bij The Story Lab. 

Client: Durex

Bureau: The Story Lab, Carat

Platform: XITE

Over XITE

XITE zendt als muziekvideo brand 24/7 de populairste muziekvideo’s uit. De zender bereikt inmiddels meer dan 15 miljoen huishoudens in Nederland, België, Duitsland, Qatar, Canada en de Verenigde Staten. Eind 2015 bracht XITE de Personalised Music Television service uit, waarmee kijkers muziekvideo’s kunnen liken en skippen, en kunnen kiezen uit bestaande themakanalen of zelf een muziekkanaal bouwen. Bovendien heeft XITE een eigen productieafdeling gespecialiseerd in het maken van original en branded music content.

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

Contact details

Receive exclusive news

Are you a journalist or do you work for a publication?
Sign up and request access to exclusive news.

Request access

Receive XITE news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually